Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Folyamatosan csökkenő bérletárak a Magas-Tátrában

2009.02.27. Bata Attila

Nincs szerencséjük az idén a szlovák síterepeknek. Jellemző a magas-tátrai Csorba-tó példája. Az idén olcsóbbak a bérletek, mint tavaly, valamivel jobbak a hóviszonyok, mint tavaly, és mégis kevesebben jönnek, mint az előző szezonban. Hasonló a helyzet a többi szlovák síterepen is.
Sísáncok a Csorba-tónál
Sísáncok a Csorba-tónál
A csorba-tavi síterepet üzemeltető cég először február elején csökkentette a bérletek árát. Akkor a napijegyeket már csak 22 euróért adták, a hétnapos bérletet pedig 127 euróért. Hiába az olcsóbb jegy és a megfelelőnek mondható hóviszonyok, mégis kevesen vannak. Nemcsak bérletet vesznek kevesebbet, de kevesebb a vendég a szállodákban, a kölcsönzőkben vagy a vendéglőkben. Az üzemeltetők szerint hiába az olcsóbb bérletek, ez még így is túl drága az embereknek.

Március 9-től újabb árcsökkenés következik be a Csorba-tóbál, akkor a napijegy ára már csak 20 euró lesz, a hétnapos bérletért már csak 102 eurót kérnek majd. Sőt a környék egyes szállodái erre még további kedvezményeket tudnak adni. Csorba-tó a megbízható hóviszonyairól volt ismert, de az előző szezonok kicsit megtréfálták a síelőket. Bár a statisztikákban jól mutatott a majdnem hathónapos nyitva tartás, a helyzet mégsem volt annyira rózsás. Az idén már valamivel több hó esett, több a hóágyú is, de azért a körülmények lehetettek volna jobbak is, hiszen a síterep új pályáját csak egy hete lehetett először használni, köszönhetően a legutóbbi havazásoknak.

A Magas-Tátra másik oldalán is csökkentek az árak, bár a Tátralomnicon 30 euróra csökkentett napijegy ára még mindig húzósnak tűnik. Ez így is marad március 9-ig, amikor már csak 27 eurót kell majd fizetni a napijegyért. Márciusban még valószínűleg kitartanak a Kőpataki-tó alatti pályák, de áprilisban is lehet még síelni a Lomnici-nyeregben.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Donovaly és Velka Raca március 2-től 30 százalékkal csökkentette az összes bérlet árát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.