Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az összes tiroli gleccseren lehet síelni a hétvégén!

2011.09.22. Bata Attila

Az összes tiroli gleccseren lehet síelni a hétvégén! A hét elején érkezett kétnapos havazás és a 30-80 cm friss hó jót tett a gleccserek sípályáinak. Tirolban az egész évben üzemelő Hintertux mellett már üzemel Stubai, a hétvégétől pedig már Sölden, Kaunertal és Pitztal is síelhető lesz. Mölltal nyitva van, Kaprunra még egy kicsit várni kell egyelőre.
A hét elején 60 cm friss hó hullott a Stubai-gleccseren, így szerdától már három pályán lehet síelni a tiroli síparadicsomban. A jó hír az, hogy az üzemeltetők a hétvégére újabb pályákat nyitnak meg, így szombattól már összesen hat pályán (1 Eisjochferner, 1a Schaufelschuss, 6 Windachferner, 7 Daunferner, 9 Daunenhang, 7a Skiweg Eisnase) lehet csúszni.

Stubai a szerdai nyitónap reggelén
Stubai a szerdai nyitónap reggelén
A másik tiroli gleccseren, Kaunertal, szombaton kezdődik az idei szezon. Itt a hét elején két nap alatt 53 cm hó hullott, így szombat 8:30-tól két lift (Weißseeferner Schlepplift II) melletti pályákon lehet síelni.

Kicsit beelőz a harmadik tiroli gleccser, Sölden. Itt már péntektől lehet síelni, igaz egyelőre csak a Rettenbach-gleccser egyetlen használható pályáján. Itt nem sok hó esett az előző napokban, a nyitáshoz a hóágyúk is kellenek.

Tirol negyedik gleccsere, Pitztal szintén szombaton nyitja meg kapuit. Itt az előző napokban 51 cm friss hó esett, így nincs akadálya a szezonkezdetnek, a nyitva tartó pályák száma még nem ismert.

Egészen hihetetlen mennyiségű, 80 cm friss havat kapott az ötödik tiroli gleccser, a Hintertux-gleccser az elmúlt napokban. Az egész évben üzemelő gleccseren szombattól egy újabb liftet (Kaserer 1) helyeznek üzembe, valamint a Betterpark is használható lesz szombattól.

A Mölltal-gleccser is szépen kapott havat a héten, igaz valamennyivel kevesebbet a vártnál. A frissen hullott 40 cm hó így sem rossz, javított a hóviszonyokon, hétvégén itt is nyitva tartanak.

A salzburgi Kaprun-gleccseren is szépen havazott, de itt a hétvégén még nem lehet síelni. Még nincs pontos időpont a nyitásra, de akár már jövő héten is megnyithatnak, ha sikerült addigra mindent előkészíteni.

Stelvio, 120 cm hó a gleccseren
Stelvio, 120 cm hó a gleccseren
Az elmúlt napok legnagyobb havazását az olaszországi Stelvio-gleccser kapta, itt egy méter friss hó esett, így összesen 120 cm vastag friss havon csúszhatnak a szerencsések ezen a hétvégén.
KOMMENTEK
Stani | 2011.09.24. 13:49
A Mölltalon hogyan lehet 80 cm -ld honlap-, amikor ez a hó tk. Blankeisre, azaz a sima gleccserjégre esett? Biztos srégen tartották a hómércét :)
osvald | 2011.09.27. 12:40
Nem volt annyi szerintem, de jó sok volt! Remek volt a hétvégén!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.