Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: decemberben nyitnának a salzburgi síterepek

2020.11.26. Stánicz Balázs

Egy napokban tartott sajtótájékoztató szerint legkésőbb december 19-én nyitnának a salzburgi síterepek. A lifttársaságok egy része már ennél előbb, akár december 7-én megnyitná a kapuit a síelők és snowboardosok előtt.
Obertauern november 25-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Obertauern november 25-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Salzburg tartomány elnöke, Wilfried Haslauer szerint december 19-én nyitnának a tartományi síközpontok. Ausztriában a jelenlegi szigorítások december 6-ig tartanak, december 7-én fokozatosan újraindul az ország. A tavaszihoz hasonló lépcsőzetes enyhítés várható. Először az iskolák és a kereskedelem, majd az idegenforgalmi szektor következik.
A pontos menetrend jövő héten, december elején kerül kihirdetésre, ugyanis ekkor lesz egy kormányzati sajtótájékoztató, ahol bejelentik a pontos dátumokat. A síterepek optimistán tekintenek a jövőbe, sőt egyes lifttársaságok egy ennél korábbi újranyitást sem tartanak elképzelhetőnek.
Hóágyúzás Hochkönigen november 22-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Hóágyúzás Hochkönigen november 22-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Sebastian Kurz osztrák miniszterelnök szavai szerint nem lát különbséget abban, aki jelenleg futni vagy sítúrázni indul. Elisabeth Köstlinger idegenforgalmi miniszter elmondta, hogy a síliftek hasonlóak a tömegközlekedéshez, így nem lát semmiféle akadályt, ráadásul a korábban kidolgozott rendelkezések működőképesek.
Érdemes megjegyezni, hogy Ausztriában május 29-től november 3-ig üzemelhettek a felvonók, a gleccsereken zajlott a síélet. Ezen időszak alatt olyan fertőzés, pozitív teszt, ami síterephez köthető, nem volt.

A salzburgi síterepekhez hasonlóan a többi osztrák tartomány is decemberi újraindulást tervez.
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2020.11.26. 18:36
"Érdemes megjegyezni, hogy Ausztriában május 29-től november 3-ig üzemelhettek a felvonók, a gleccsereken zajlott a síélet. Ezen időszak alatt olyan fertőzés, pozitív teszt, ami síterephez köthető, nem volt." Igy van, nem is értem mit hezitálnak.
tomika | 2020.11.26. 20:05
Nem mindegy nekünk😂😂
Stani | 2020.11.26. 20:14
@tomika, vannak akik októberben is kijöttek :)
Stani | 2020.11.27. 09:31
Golo, mêg linkelj be egy stern.de és merkur.de cikket is , és össze is szedtük a német triumvirátust :)
Erre a képre a tesiből felmentett újságírok nagyszerűen rárepültek. Érdekes módon az kevésbé érdekelte őket, hogy a plázáikban csak úgy csüngtek az emberek, a nagyvárosok tömegközlekedéséiről nem is beszélve, jah, mert, hogy ott ők is érintve vannak, arról nem írunk.
D.Dani | 2020.11.27. 10:34
Svájcban egyébként sok helyen korlátozzák a jegyeladásokat, hogy ilyen ne alakuljon ki. Nem lenne kellemes, ha az osztrákok is bevezetnék, de inkább így, mint sehogy.
leni | 2020.11.27. 10:44
Nem akarok magam ellen beszélni, de a megoldás akár az is lehetne, hogy korlátoznák a napi eladott jegyek számát, azaz nem engednék, hogy tömeg alakuljon ki egy-egy pályán. Bérleteseknek pedig előre kelljen regisztrálni adott napra.
Így a nagyobb pályákon nem lenne tömeg, a kisebbeken pedig nem lenne lézengés.
A hütték hiánya miatt úgy is az egyéni sportolás kerül előtérbe, és vannak akik ezt nem bánják.
leni | 2020.11.27. 10:46
@D.Dani: :) Pont ezt írtam én is. Svájcban ezt hogy csinálják?
| 2020.11.27. 11:29
Az hogy korlátozzák a vendégek számát valszeg elég is lenne tömeg és virus védekezési szempontból. nem kéne 50% al csökkententeniük, vagy talán legrosszabb esetben. A kiesett bevételt meg jegyárak növelésével köv. 2-3 évben simán visszahozható.
Stani | 2020.11.27. 12:01
Svájcban - ahogy a legtöbb osztrák síterepen - a síbérletet online is megveheted, vagy esetleg helyi utazási irodán keresztül, így nem kell a helyszínen. Sőt, ha van Keycardod, pl Schladmingból, arra is simán rátöltheted a davosi 3 napos jegyedet.

@leni
Hütték hiánya ? Ugyanúgy lesznek hütték, ahogy voltak nyáron és ősszel. Október végén Kaprunban (is) már regisztrálni kellett a helyszínen, ha mentél kajálni a contact tracing végett. Ezt tehetted mobillal; egy QR kódot kellett beolvasni a készülékeddel, vagy kitöltöttél egy kis lapot az adataiddal.

Svájcban a kantonok közt vannak eltérések, Graubründenben (pl Davos) nyitva lehetnek a hütték. Wallisban - egyelőre - nem, itt take awayes szervízt kínálnak (Saas Fee pl.). Értelemszerűen a hoteledban nyitva van az étterem, ha apartmanba mész, akkor nem ülhetsz be sehova.
túlélőmedve | 2020.11.28. 11:40
látom mennek a hóágyúk
túlélőmedve | 2020.11.28. 11:46
meg a ratrakok
cdl | 2020.11.29. 15:57
Indexes cikk:
A kormányfő (Kurz) cselekvési tervet ígért a jelenleg zárva tartó sípályák megnyitásáról. Hozzáfűzte: a kormány feltett szándéka, hogy belátható időn belül több sportág művelését tegye lehetővé az emberek számára, különösen ha szabadtéri és egyéni sporttevékenységről van szó."

Alakul ez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.