Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kutyaszán bajnokság Donovalyn

2007.01.31. Hernádi László

2007. február első hétvégéjén kerül megrendezésre a Donovaly sícentrumban a Közép-európai Kutyaszán Bajnokság. Az esemény 1992 óta minden évben jelentős tömegeket vonz az egyébként is népszerű síterepre.

A kvalifikáció a pénteki napon, míg a különböző kategóriák versenyei szombaton és vasárnap kerülnek megrendezésre. A versenyeket és az eredményhirdetéseket számos színes esemény kíséri.

A torlódások elkerülése végett a szombaton és vasárnap a délelőtti óráktól kora délutánig a tranzit teher és személyforgalmat korlátozzák, illetve elterelik a Donovaly hágóútról, így aki a hétvégén szeretne síelni Donovalyn, annak érdemes már a nyitásra odaérni. Azoknak az autósoknak, akiknek a Donovaly hágón át vezetne az útja, kerülni kell nyugat felé (Martin), vagy keleti irányban (Brezno - Certovica hágó). Természetesen aki síelni érkezik, és igazolni tudja, hogy a szállása Donovalyban van, minden további nélkül felmehet a hágóútra.

A sícentrumban a Zahradiste és a Nova Hola felvonói is üzemelnek, 50-60 cm hó várja az idelátogatókat. A verseny a sípályák, és felvonók működésében nem okoz fennakadást.

KOMMENTEK

Szállástippek
Chalúpkovo
A Chalupkovo üdülőházak az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkban, a Rózsahegyi/Ruzomberok síközponttól 8-10 km-re, Donovalytól pedig kb. 30 km-re találhatóak. A tradicionális stílusban épült 2 szintes faházak kapacitása 4-16 fő, némelyikül saját jacuzzival és/vagy szaunával is felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.