Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás után fellélegeztek a karintiai síterepek

2024.02.24. Bata Attila

Hihetetlen, hogy egy nap mennyit számít az egész síszezon szempontjából. Körülbelül 24 óra alatt annyi hó hullott, hogy lassan kisimult a karintiai síterep-üzemeltetők az utóbbi időben sűrűn ráncosodott arca. Felcsillant a remény a márciusi síelésre.
Turracher Höhe havazás után (Kép: Thomas Sobian - Kärnten Werbung)
Turracher Höhe havazás után (Kép: Thomas Sobian - Kärnten Werbung)
A hirtelen jött nagy havazást természetesen a tartomány turisztikai szakemberei is egyből kihasználták, hiszen a kifehéredett hegyoldalak többeket optimistává tehetnek szezon hátralévő részére.
Nassfeld
Nassfeld
A mediterrán front 80 cm havat hozott Nassfeld és Emberger Alm síterepeire. Katschberg 60, Heiligenblut 50, Turrach pedig 35 cm friss havat kapott. A tartomány keleti síterepeire, pl. Petzen, Koralpe vagy Klippitztörl pályáira is jutott néhány centiméter.
Almhotel Fichtenheim, Emberger Alm
Almhotel Fichtenheim, Emberger Alm
A nagyobb síterepek közelebb kerültek céljukhoz, vagyis a húsvéti záráshoz, amely idén április 1-re esik. Sőt! Ha a hóviszonyok engedik, akkor néhányan április 7-ére tervezik a szezonzárást.
Ankogel
Ankogel
A mostani havazás után Mölltal bejelentette, hogy a friss hómennyiségnek köszönhetően június közepéig meghosszabbítják a szezont. A karintiai síterepek felső részein eddig is volt hó, a mostani mennyiségek után a freeride zónák is síelhetővé váltak, természetesen a lavinaveszély mérlegelésével.
Katschberg
Katschberg
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Funimation Katschberg csillagcsillagcsillagcsillag
Közvetlenül a Katschberg-Ainecki sípályák mellett található hangulatos családi szálloda pazar wellness részleggel és gyermekbarát szolgáltatások óriási választékával. Kisgyerekes családoknak ideális.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.