Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2005/2006: Bad Kleinkirchheim és Kopaonik

2005.09.19. Bata Attila

Bad Kleinkirchheim

A kedvelt karintiai síparadicsomban az idén több újdonsággal is találkozhatunk. Először is fejlesztik a hóágyúrendszert, így a St. Oswald-i pályák is hóbiztosabbá válnak, amennyiben elmaradna az égi áldás. Ezért a nockalmi víztározót nagyobbítják meg, hogy a megnövekedett kapacitás ne jelentsen gondot. A legnagyobb fejlesztés azonban a felvonókhoz kötődik. Ugyanis a korábbi Scharte I és Scharte II húzólifteket modern, négyüléses felvonók fogják felváltani, így ezentúl a sízők kényelmesebben és gyorsabban juthatnak a Wiesernockra és a Spitzeggre. Továbbá a már most több, mint 100 km-es pályarendszer 2 km-el bővül a Brunnachabfahrt és a Spitzegabfahrt környékén.

Kopaonik

Szerbia legnépszerűbb síterepén is várható néhány fejlesztés. A legfontosabb, hogy a Doppelmayr cég közremükődésével két új négyüléses felvonó épül. A Mali Karaman néven futó fixszékes egy korábbi húzóliftet fog felváltani, míg a Pancic levehető székes egy együlésest fog felváltani. A beruházások összköltsége várhatóan 5 millió eurót tesz ki, amiből 2 milliót a szerb kormány vállalt magára, a többit Kopaoniknak kell előteremtenie. Továbbá újra megnyítják a Krcmar környéki sípályát. Ugyanis ezt a területet az 1999-es NATO bombázások során több találat is érte, illetve néhány ledobott bomba nem robbant fel. Az ősz folyamán ezektől megtisztitják a lejtőt, így azt újra birtokukba vehetik a sízők és hódeszkások.

A szerb terepen 44 km pálya várja a síelőket. A sípályák száma és mérete emelkedhet a közeljövőben, hiszen újra lehet majd használni a megtisztított pályákat is. Az idei szezontól néhány liftet áttelepítenek az új pályákra, és ez a folyamat jövőre is folytatódik.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kirchheimerhof csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Abszolút pályaszállás a gyerekliftek mellett. Saját wellness részleg mintegy 2.500 m²-en, melynek szolgáltatással: kültéri fűtött medence, uszoda, pezsgőfürdő, különféle szaunák, gőzkamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Thermenblick apartmanház
Pályaszállás a Bad Kleinkirchheim-i Maibrunnbahn felvonóitól kb. 200 m-re. A szállás 2-5 fős apartmanokkal rendelkezik. Pár percnyi gyaloglásra található kávézó, pékség, étterem, illetve vásárlási lehetőség is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.