Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

The North Face Reel Rock Fesztivál újra Budapesten

2011.10.28. 2011.11.14. Kollmann András | frissítve: 2011.11.14.

The North Face Reel Rock Fesztivál újra Budapesten 2011. november 16-án és 17-én zajlik a Corvin moziban az év talán legizgalmasabb filmfesztiválja a The North Face Reel Rock Fesztivál. Mindkét este a világ legnívósabb extrémsport filmjeivel találkozhatunk. A kínálatban sziklamászás, snowboard, sí, slackline, siklóernyő, speedride és bázisugrás szerepel.
Időpont: 2011. november 16-17.
Helyszín: Corvin mozi
Jegyár: 1.000 Ft / filmblokk

A fesztivál különös fűszere a helyszín - a Corvin mozi kimagasló minőségű projektorai és hangtechnikája a 3D filmek vetítésére hivatott, úgyhogy ezek a látványos extrémsport filmek szinte leugranak majd a vászonról!

A fesztivál egyik húzófilmje a Hanuman Airlines. Ez egy nepáli siklóernyős pilóta és egy nagypályás hegymászó serpa kalandját mutatja be. Hőseink nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint a Mount Everestet. Innen akartak lerepülni kétszemélyes siklóernyővel. Megcsinálták. A harminc perces film a nepáliak szemével láttatja a Himaláját.

A THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL brutálisan jó snowboard és sí filmeket kínál. A többszörös snowboard freeride világbajnokról, Xavier de La Rue-ről készült a This is my Winter . A Retallack című filmben pedig a többszörös X-Games győztes Tanner Hall-t láthatjuk síelni olyan porhóban, aminek láttán az ember azonnal csatolná a sílécét.

A fesztiválnak magyar vonatkozása is van! A PlayGravity 2 című filmben a két magyar siklóernyős szupersztár, Takáts Pál és Kézi Gábor a világon először kivitelezik az infinity tumbling manővert tandem siklóernyővel. Emellett lesz egy extrémsportolók és természetvédők együttműködését bemutató film, ahol ázsiai keselyűket mentenek a Flight for Survival moziban.

A filmek mellett, hogy a fesztivál még érdekesebb legyen, egy Magyarországon még ismeretlen sportág, a slackline mutatkozik be! A Corvin mozi aulájában rendezik az első hazai versenyt! A másik sportesemény pedig a Mozgásvilág-T-Rock húzódzkodó verseny. Aki itt nyer, egy kabáttal lesz gazdagabb.

Már csak azért is érdemes eljönni a The North Face Reel Rock Fesztiválra, mert a mozijeggyel a Mountex üzletekben ajándék téli szájvédőkrémet kapsz, a Trek and Travel üzletben pedig -25%-os kedvezményt adnak- ha bemutatod a Corvinos jegyet!

PROGRAM - NOVEMBER 16.

18.00-18.50 Gibbon slackline verseny, mozi aula

19.00 Kabos terem - Reel Rock Boulder and Slack

  • Sketchy Andy - slackline
    Egy őrült slackline (kötéltánc) nagymester kalandjai. A szaltó csak a belépő.

  • Obe and Ashima - boulder
    Egy kilenc éves világklasszis kiscsajt egy nagymester okít.

  • Project down wall - nagyfal+sportmászás
    Tommy Caldwell az El Capitanon villant hardcore utat. A legkönnyebb hosz 5.13 (8+).í/li>

19.00 Jávor terem - Reel Rock Air 1

  • Hanuman Airlines - siklóernyő, Mount Everest
    Egy tehetséges nepáli siklóernyős pilóta, Sanubabu és egy nagypályás serpa, Lapka elhatározták, hogy tandemernyővel lerepülnek a Mount Everest csúcsáról. Megcsinálták. Hihetetlen film.
A Hanuman Airlines előzetese
  • Coloured Sky - siklóernyő, acro
    Siklóernyőzés a Pireneusokban lévő Organyán. Bár vannak benne brutál akciók ez a film attól szép, hogy más, mint az összes többi siklóernyős action film.

20.00-20.40 Mozgásvilág T-rock húzódzkodó verseny

20.45 Kabos terem - Reel Rock Big Wall & Ice Ice Baby

  • Ice Revolution - jégmászás
    Jégmászás Kanadában egy 100 méteres vízesés mellett. A vízpermet a sziklára fagy, ezen nyomja Will Gadd.

  • Race for Nose - nagyfal, speed
    Sebességi mászás az El Capitanon. Dean Potter most ejtőernyő nélkül mászik 1200 métert 2 óra alatt.

  • Cold - expedíciós mászás, 8000-es
    A Pakisztánban lévő nyolcezresek eddig ellenálltak a téli expedícióknak. Simone Moro és Denis Urubko odamentek és -50°C-ban megmászták a Gashebrum II-t.

20.45 Jávor terem - Reel Rock Air 2

  • PlayGravity 2 - crossover extrémsport
    A Play gravity sorozat alapjaiban formálta át az extrémsport filmezést. Ebben a filmben minden benne van - snowboard és speedride, bázisugrás, kitesurf, hullámlovaglás valamint a két magyar siklóernyős világsztár, Takáts Pál és Kézi Gábor először nyomnak infinity tumblingot tandem siklóernyővel.

22.00 Kabos terem - Reel Rock Baffin

  • Asgard project - nagyfalmászás, Baffin
    Egy mindent vivő sziklamászófilm a Baffin szigetekről. Vér verejték és könny by Leo Hulding. Egy elsőmegmászás története a sarkkörön túl.

22.00 Jávor terem - Reel Rock Air 3

  • Flight for Survival - siklóernyő+természetvédelem
    Igazi csemege azoknak, akik máshonnan akarják látni a Himaláját. Ez a film az ázsiai keselyűpopuláció szemszögéből mutatja meg ezt a világot. Egy elkötelezett siklóernyős tandemrepüléssel próbálja a világgal megkedveltetni ezt a nem annyira vonzó fajt.
PROGRAM - NOVEMBER 17.

19.00 Kabos terem - Reel Rock Freeride Ski&Snowboard

  • Azadi - freeride sí és snowboard
Az Azadi előzetese
  • This is my Winter (Timeline) - freeride snowboard
    Xavier de La Rue francia snowboard-isten már annyiszor megnyerte a world freeride tourt hogy már talán ő maga is unja. Ebben a filmjében új kihívásokat keres. Guido Perrini operatőrsztár a garancia arra, hogy igazán szép képeket látunk majd.

19.00 Jávor terem - Reel Rock Mix

  • Hanuman Airlines - siklóernyő, Mount Everest

  • Free Radicals - The Sunny Side - freeski/freeride
    Hárdkór skandináv sícsapat világ körüli útra indul, hogy megússzák a hosszú és sötét sarki éjszakát. Zermett, Cortina, Alaszka de van még Görögország is no meg a freeride aranybánya La Grave is.

20.30 Kabos terem - Reel Rock Hit The Road

  • One for the Road - freeski és freeride
    Amint ez a mozi elkezdődik, nyomban a lábunk alatt érezzük azt a száraz és ritka porhavat, ami az amerikai Sziklás-hegységre jellemző. Country szagú karcos western, őrült freeskierekkel. Mintha Johnny Cash narrálná.

20.30 Jávor terem - Reel Rock Petzl Rock + Machine

  • Petzl Rock Trip - sziklamászás
    Jilotepec egy isteni mászóhely hely Mexikóban. Az 1960-években fedezték fel ám feledésbe merült egészen addig amíg a Petzl csapat oda nem ment.

  • Tuzgle - boulder és sziklamászás
    Egy vulkán Argentínában, benn a sivatag közepében. Néhány mászó pedig a hely érintetlensége miatt odamegy.

  • The Swiss Machine - alpesi mászás
    A svájci Ueli Steck elsősorban kombinált mászásairól valamint sebességi rekordjairól híres. Megnézzük hogyan edz és a modern alpinizmus ideológiáját is összefoglalja.

21.45 Kabos terem - Reel Rock Tanner Hall

  • Retallack - sí
    Tanner Hall már annyiszor nyerte meg freeski kategóriában a sportág olimpiájának számító X-Gamest, hogy már nem tudja is tudja megszámolni. Ennek ellenére töretlen lelkesedéssel csúszik parkban és az Isten háta mögötti lejtőkön.

21.45 Jávor terem

  • Mount St Elias - síalpin, azoknak akik nem látták tavaly
    Két osztrák és egy amerikai síalpinista heroikus küzdelme az elemekkel az Alaszkában lévő Mount St.Elias hegyen. Bár a csúcs "csak" 5489 méter magas, megmászása kemény küldetés. Húzósabb, mint pár nyolcezres.
Mount St. Elias előzetese
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.