Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Utazási irodával vagy saját szervezésben?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1159 élménybeszámolót írt
1159
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Utazási irodával vagy saját szervezésben?
2007.10.12. 09:31
Számítás kérdése. Az utazási irodákat kapásból leírni szűklátókörűségre és olyan előitéletre val, amin esetleg súlyos ezreket veszíthetünk.
A Tui és Neckerman az útjaira ráteszi a stornobiztosítást is. Ettől drágábbak, kérdés kinek éri meg. Amikor mi csoportosan megyünk, nekünk biztos nem, mert nem kell név szerint foglalni, ha valaki mégse tud jönni, akkor még az utolsó pillanatban is tudunk helyette valaki mást.
De például, amikor még lehetett Alsó-Ausztriai sikártyát vásárolni, és 3/4 áron lehetett így napijegyet váltani bármelyik közeli síterepre, akkor a Neckerman volt az egyedüli iroda, ahol nem tettek rá semmi plusz kezelési költséget.
A nászutam szervezésekor kinéztem egy szlovéniai panziót. A redukciók közt pedig az volt, hogy a travel agent kap 8%-ot. Bementem egy irodába, mondtam ide akarok menni. Azt mondták rendben, a szervezésért kértek 2000 ft-t, a szállás pedig tényleg olcsóbb volt, úgyhogy tisztán nyertem 5000 ft-t.
Viszont sok szállás az irodáknál csak u.n. lekérésre van, ahol még semmi kedvezményt sem élveznek. Ekkor ráteszik az egy-két ezer szervezési díjaikat, és mindjárt drágább lesz, mintha te magad tennéd meg ugyanezt (ugyanazt az internetes lekérést csinálják mint Te). És ez megtehető egy egész kevés idegen nyelv tudással is.
Szóval, szerintem adott konkrét eset körülményei döntik el, melyik a kedvezőbb. Esetleg melyik a kivitelezhetőbb.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.