Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Románia
Madarasi Hargita
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Súgó Panzió - Székelyudvarhely - Erdély - Madarasi Hargita
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin ági
68 élménybeszámolót írt
68
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Madarasi Hargita
2014.03.06. 10:18
A Magyarországi Kárpát Egyesület az Erdélyi Kárpát Egyesülettel közösen hetedik alkalommal megrendezett téli sítábora február 25-e és március 1-je között, közel száz résztvevővel, minden várakozást felülmúló körülményeket talált a Madarasi Hargitán, a magyarok által lakott hegyek legmagasabbikán. A korábbi meleg napok utáni fagyos éjszakákon kitűnően kezelhető, tömör havat terítettek a "hópermetező" berendezések [a "hóágyú" rosszul csengő kifejezés, jó lenne lecserélni egy kifejezőbbre} a már jól ismert pályákra: a kezdő terepként induló, majd meredekebbé váló Súgó-pályára, a Nagy-Mihály fekete-piros lejtőjére, a valamivel enyhébb Kicsi Mihályra, és a kettőt összekötő Hadak Útjára. A ratrakok minden nap újjávarázsolták ezeket, se hupli, se jég nem volt – nem úgy, mint évtizedekkel ezelőtt megszoktuk a szlovákiai terepeken. A díszlet, a hótól roskadozó fenyők most elmaradtak, de kárpótolt a zavartalan napsütés és a kék égbolt.

Megrendeztük az immár hagyományos nyílt, amatőr síversenyt óriás-műlesiklás, műlesiklás és sífutás számokban. Az eredmények alapján elnyerhető vándorserleg tavaly a Gyergyói EKE birtokába került, most a Magyarországi Kárpát Egyesület szerezte meg.

a teljes élménybeszámoló itt olvasható: https://sielok.hu/rovat/elmenybeszamolo/cikk/hetedszer-a-legmagasabb-magyar-hegycsucson/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.