Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Keresem Magyarország leghosszabb egybefüggő lesikló útvonalát.

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kócz
38 élménybeszámolót írt
38
16 éve tag
2013.02.04. 17:43
Az elmúlt havas heteiben kipróbáltam az alábbi lesikló útvonalakat:

Pilis: Dobogókő felől le a Lukács-árkon át Dömös felé a sárga jelzésen(hossz:4354 m / süllyedés:566 m):
http://preview.tinyurl.com/2v5o3fv
- Gyakorlatilag a Dobogókőn a Rezső-kilátótól lehetett lesíelni a Lukács-árok aljáig, csak néhol kellett csak felfelé (halszálkázni) menni pár métert. A sárga turistaút felső részén nagyon sok ág lóg be, ami elégé kellemetlen a szűk árokszerű úton való síelésnél, de később a nyíltabb turistautak már jók.

Börzsöny:
1.
Csóványosról lesíeltünk a Diósjenő és Kemence közötti aszfaltútig a zöld jelzésen az úgynevezett volt mázsaházig. (hossz:4500 m / süllyedés:450 m):
http://tinyurl.com/asx94xo
Ezen az útvonalon is van egy-két rövid szakasz, ahol bottal kell segíteni a csúszást, de amúgy az egész táv jól síelhető(ha van elég hó). Az útvonal alsó részén az Hárombarát vh. helyétől több variációt is lehet választani, mint pl. a, -tovább a zöld jelzésen. b, -vagy ettől balra a hegyháton át és le a fák között az erdőben. c, -vagy balra le a Vadaskerthez és utána murvás úton (régi vasút)enyhe lejtéssel, bottal segítve, le az aszfalt útig.
2.
Csóványosról le a Fultán-kereszthez a piros X-n, majd tovább a kék jelzésen a zöld +-ig, vagyis felett levő aszfalt útig, ami levezet Királyrétre.(hossz:5130 m / süllyedés: 571 m):
http://tinyurl.com/ahwgh78
Közvetlen a Csóványosról való lesízés nagyon jó, de a piros X jelzésen már nem elég a lejtése az útnak, sokszor kellett bottal segíteni a csúszást. A Fultán-kereszt alatt a kék jelzésnek jó a lejtése, de néhol szűk és bozótos, majd itt is van olyan rész, ahol felfelé kell menni kicsit. A Saj-kút-nyereg alatt már jobb a turistaút a lesikláshoz. Összességében ez egy jó útvonal lenne, de felső piros x lankás része és a kék jelzésnél a bozótosok elrontják az út élvezetét.

A fenti három útvonal közöl a Csóványosról le a Diósjenő és Kemence közötti aszfaltútig való csúszás szerintem a legjobb útvonal.
Előzmény: (Kócz 101861)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.