Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hókupac által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (105)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hókupac
105 élménybeszámolót írt
105
12 éve tag
2012.10.03. 12:35
Üdv a kékesi sípályákat kedvelőknek !

Kaptam választ egy ismerősömtől a kérdésemre, csak nem itt hanem szóban, azért beírom, talán érdekel másokat is.
Szóval, az a gond, hogy az északi oldal természetvédelmi terület és " ott még szellenteni sem szabad, nem hogy hóágyúzni ".
Erről a témáról már korábban volt is szó itt a fórumon.
Tehát nem tehetünk mást mint reménykedjünk, hogy talán egyszer hozzájárul a természetvédelmi hivatal az északi sípályák hóágyúzásához.
Csak hangosan gondolkodom:Nincs a Term.Véd.-i Hiv.-nak felsőbb
hatósága ?Amennyiben nem lehet a T.V.H.-al megegyezni a kérdésben, nem lehet esetleg töröltetni a pályák területéről a term.véd.-i terület minősítést ?

Hát, tovább gurult a labda.Talán túl kemény falhoz ért.
Hókupac
105 élménybeszámolót írt
105
12 éve tag
2012.10.01. 08:11
Levi, köszönöm az észrevételt.Ránéztem a honlapon,tényleg nincs szezonjegy Kékesen.Csak a kezdő igényszintet kielégítve nincs is értelme.Azonban a bejegyzésemben felvetett alapvető kérdésre jó szívvel olvasnék pozitív tájékoztatást.
Hókupac
105 élménybeszámolót írt
105
12 éve tag
2012.09.30. 21:08
Üdvözlet a kékesi sípályákat kedvelőknek,remélem jó havas szezon lesz idén.
Érdeklődenék,van e előrelépés a hóágyúzás költségét csökkentő víztározó és hidránsok építésének, továbbá az északi sípálya hóágyúzhatóságának engedélyezése ügyében?
- Ha az északi oldal pályái (kis északi és nagyészaki a lift aljáig)hóágyúzva működnének,mint a déli oldalon, szerintem sokan több napot is terveznénk Kékesre.A szezonjegyem is Kékesen vásárolnám meg.
A Kékes északi oldal (Galyatető északkal együtt) az ország leginkább hótartó, és persze legmagasabban fekvő területei.Itt nem fordulna elő, hogy háromszor építik újra a pályát szinte nulláról, mint MSZI-n.
-Nem igazán értem a beruházót, hiszen épített szuper felvonókat, szélesítettek pályákat, anélkül hogy gondoskodtak volna megfelelően a teljes igényszint (kezdő, haladó,profi) kielégítéséről, továbbá a megbízható és gazdaságos üzemeltetés alapfeltételeiről. (mint víztározók,hidránsok,hóágyúzott pályák)

Tehát, tud valaki az északi oldal, déli oldalhoz hasonló használhatóságáról információval szolgálni?
Hókupac
105 élménybeszámolót írt
105
12 éve tag
2011.11.03. 23:51
Próbáljunk meg ötletelni , mi lehetne a megoldás az északi pálya síelhetősége érdekében? ! Előbb összefoglalnám a témával kapcsolatban a pályán síelőktől begyüjtött infót.: Mert ugyebár a sípálya megvan , egy modern Doppelmayer sílift is épült az üzemeltető beruházása jóvoltából, csak a hóágyúzhatóság hiányzik, hogy a pályát sokunk örömére és remélhetőleg a beruházó elégedettségével párosulva használhassuk.Csak hát mivel az északi hegyoldal ezen része természetvédelmi terület, ezért a természetvédelmi hivatal engedélye is szükséges a hóágyúzás engedélyezéséhez.A természetvédelmi hivatal azonban elzárkózik ezen engedély kiadásától. 1.számú javaslat: amennyiben a hivatal kifiogásai kiküszöbölhetőek szakmai eszközökkel (pl.védőháló stb.) akkor ezek figyelembevételével kell kérni az engedélyüket. 2.számú javaslat: amennyiben a term.v.hiv. semmilyen módon nem konstruktív, akkor a téma társadalmi szerepéből kiindulva kezdeményezni kell a terület term.véd.-i minősítésének törlését.
Hókupac
105 élménybeszámolót írt
105
12 éve tag
2011.10.31. 23:27
A szezon közeledtével talán tud valaki hírekkel szolgálni a - szerintem - sokunkat érdeklő északi sípálya hóágyúzhatóságának lehetőségéről, illetve engedélyezéséről.Tavasszal egy csodálatos márciusi "Délizés" (értsd : síelés a déli sípályán) alkalmával került ez szóba a pályaüzemeltetőkkel történt beszélgetés kapcsán.A sok éve húzódó engedélyezési folyamatban előrelépés várható - mondták.Ha ez valóban bekövetkezne, a Kékes felébredhetne mély álmából.Az északi pálya nélkül meg alhat tovább, mert szerintem előbb utóbb az üzemeltető is feladja küzdelmét .
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.