Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wellness és síelés a Tátrában

2009.02.01. 2012.09.01. | frissítve: 2012.09.01.

Minden igényt kielégítő élményfürdők épültek az elmúlt években Szlovákiában. Donovaly közelében Besenova forró vizű fürdője, a Chopok lábánál a Tatralandia, a Magas-Tátra közelében pedig a poprádi Aquacity várja a lazulni vágyó síelőket, kirándulókat.
Tatralandia
Tatralandia
Donovaly irányából a Magas-Tátra felé haladva több óriásplakáttal is találkozhatunk, melyek a Besenova, a Tatralandia és az Aqua City élményfürdőbe csalogatják a vendégeket. Az utóbbi években - akárcsak hazánkban is - hatalmas pénzeket fordítottak a Felvidéken wellness központok, termálfürdők létesítésére. Ezek a létesítmények nemcsak nyáron, hanem télen is nyitva tartanak, a környékre érkező síelők legnagyobb örömére. Egyes síterepekről ingyenes transzfert biztosítanak a fürdőkbe, amelyek a sípályák zárásakor indulnak és este térnek vissza a síterepekre.
Távolság a síterepektől (km)
Besenova Thermal Park
Tatralandia Aquapark
Aqua City Poprád
Donovaly
36
52
106
Chopok észak - Jasná
30
18
71
Ruzomberok / Rózsahegy
12
28
82
Csorba-tó
61
50
29
Tátralomnic
84
72
20
Az aquaparkok területének nagyobb részét a nyáron üzemelő kültéri medencék, csúszdák és egyéb szabadtéri játékok teszik ki, amelyek télen természetesen nincsenek nyitva. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a télen idelátogató vendégek unatkoznának; őket beltéri fűtött medencék, játékok és csúszdák, valamint külső termálvizes medencék várják.

Mindhárom fürdőben lehetőség van 3 órás, mérsékelt árú jegy vételére, ami tökéletesen elég arra, hogy este kikapcsolódjunk egy síeléssel eltöltött nap után. A normál belépőjegyekkel általában csak a medencéket és csúszdákat használhatjuk; a szaunákhoz, pezsgőfürdőkhöz, fitnesztermekhez, valamint az egyéb kiegészítő wellness szolgáltatásokhoz csak drágább belépőjegy megvásárlásával juthatunk be!

Belépéskor egy chipes karszalagot kapunk, amely egyrészt a fürdőjegy típusát raktározza el, másrészt az öltözőszekrényünket nyithatjuk és zárhatjuk vele elektronikusan. A modern rendszer segítségével értékeinket a szekrényekben biztonságban tárolhatjuk, mindez hozzájárul a felhőtlen szórakozáshoz.

Az élményfürdők bemutatása dióhéjban

Besenova Thermal Park:
A fürdő egy csendes, hangulatos kis település, Besenyőfalva szélén található. Ideális célpont lehet Donovalyn, vagy Rózsahegyen eltöltött sínap után. Télen a belső részben egy nagymedence, egy nyitott csúszda, gyerekmedence, valamint egy wellness részleg, kívül pedig néhány termálvizes medence használható. Szállást a fürdőre néző Hotel Thermal*** -ban, vagy a falu magánszállásainak egyikében találhatunk.

Tatralandia Aquapark:
Liptószentmiklóstól 2 km-re és Jasna síterepétől 18 km-re fekvő, nagy területen fekvő aquapark sok csúszdával, kültéri medencével és vízi játékokkal. A téli időszakban egy nagy és két kis fedett medence, 8 belső (zárt) csúszda, valamint 5 kültéri termálvizes medence várja a vendégeket.
A Tatralandia Aquapark közvetlen szomszédságában a Holiday Village üdülőfalu kínál szállást összesen hétféle stílusú hangulatos faházban.

Aqua City Poprád:
A Poprád külső városrészében található exkluzív élményfürdőt leginkább Tátralomnic, illetve Csorba-tó sípályáitól érdemes felkeresni. A vendégeket több luxusszínvonalú belső és külső termálmedence várja. A fürdő közvetlen szomszédságában 3 és 4 csillagos szállodai szobák, illetve apartmanok foglalhatóak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.