Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turracher Höhe - a síterep, ahol kiszolgálnak

2014.10.20. sielok.hu

Más síközpontokkal ellentétben Turracher Hühén nem találunk önkiszolgáló éttermet. A hüttében itt kedves kiszolgálásban részesülnek a síelők, sőt, még a sípályákon is! A síterep egyik specialitása ugyanis, hogy "komornyikok" lepik meg a vendégeket egy pohár proseccoval vagy egy tölcsér fagylalttal.

Meglepetések a sípályán

A Pistenbutler, azaz pályakomornyik szolgáltatást 14 évvel ezelőtt találták ki a síterep marketingesei, és azóta is töretlenül népszerű, hiszen mindenki örül az apró figyelmességeknek. A felnőtteket pezsgővel, a gyerekeket édességgel vagy apró ajándékokkal lepik meg a sajátos egyenruhába öltözött inasok. Újdonság, hogy céges vagy baráti rendezvényekhez már bérelni is lehet komornyikot, a tavalyi téli szezonban például 5 lánykéréshez hívták segítségül.
Pistenbutler azaz pályakomornyik osztogat pezsgőt Turracher Höhe-n.
Pistenbutler azaz pályakomornyik osztogat pezsgőt Turracher Höhe-n.

180 napos síszezon

Mindez persze csak hab a tortán. Turrach fő vonzereje az, hogy rendkívül hóbiztos: általában ez a síterep nyit meg elsőként a gleccserek után Ausztriában, és utolsóként zár be. Novembertől májusig változatos téli programokkal, egészen 2205 méteres magasságig nyújtózkodó hóbiztos sípályákkal, idilli sífutópályákkal és téli túraútvonalakkal, valamint egy romantikus hegyi tóval várja az üdülővendégeket. A tavon un. Seetaxi közlekedik, ami egy traktorszerű járgány, ami átvontatja a síelőket a tó egyik partjáról a másikra.
A Turrachi-tó köré épült ki a jól átlátható síterep, 42 km-nyi változatos sípályával
A Turrachi-tó köré épült ki a jól átlátható síterep, 42 km-nyi változatos sípályával

Ideális síterep családoknak

A tó általában már decemberben befagy és egy nagy korcsolyapályává alakul át. A Turracher Höhe jól áttekinthető síterep, ezért ideális választás a kisgyerekes családoknak: változatos pályákon tudnak a családtagok síelni, mégsem veszítik el egymást. A síterep kedvezményes családi síbérlettel és speciális gyermeksíoktatással, a szállodák pedig gyermekbarát ajánlatokkal kedveskednek a családoknak, többek között például gyermekfelügyelettel hétvégéken és az iskolaszüneti napokon. Mindennek tetejébe ott a síterep slágere, a Nocky Flitzer.
Seetaxi - Turracher Höhe
Seetaxi - Turracher Höhe

Nocky Flitzer: az alpesi hullámvasút télen is száguld

A Nocky Flitzer 1,6 kilométer hosszú, éles kanyarokkal tűzdelt pályáját sokan emlegetik, mint maradandó élményt. A panorámafelvonó hegyállomásától, 2000 méterről indul a hajmeresztő száguldás, részben kilátással a Turrachra, részben varázslatos panorámával déli irányban egészen a Karavankákig, részben pedig sűrű cirbolyaerdőn át, egészen a 1763 méter magasan található völgyállomásig. A modern technikának köszönhetően a különleges szánkópályát nyáron és télen egyaránt lehet üzemeltetni. Ha az időjárási viszonyok megengedik, minden nap 10-től du. 4 óráig üzemel.

Snowpark és funslope a kihívásokat kereső fiataloknak

Manapság nem lehet a fiatalokat egy híres síversenyző fotójával a síterepre csábítani - meséli budapesti találkozásunkkor Elke Basler, a Turracher Höhe marketingese. A tinik élményparkra, ugratókra vágynak, Turrach pedig kiszolgálja őket is. A snowboard és a freestyle kedvelőire a Turracher Höhén egy 1,5 km hosszú snowpark vár, amely számtalan profi módon megépített ugratóval és rámpával gondoskodik a feledhetetlen téli élményekről. A snowparkkal párhuzamosan az elmúlt évben debütált a "funslope", amely 850 méteres hosszával a világ leghosszabb ilyen jellegű pályái közé tartozik. Az itt található hullámok, csigapályák és alagutak mágnesként vonzzák a fiatalokat.
Snowpark - Turrach
Snowpark - Turrach

Sífutópálya, korcsolyapálya, jégteke

A Turracher Höhe-n található egy magaslati sítávfutópálya Európa legnagyobb cirbolyaerdejében, 1800 méteres magasságban. A fektetett nyomtávú sífutópályák hossza 1,8 és 6,5 kilométeres, klasszikus és szabadstílusú pályák között választhatunk. A befagyott Turrachi-tavon is van egy nagy kör sífutópálya, valamint itt egy kijelölt területen lehet korcsolyázni illetve jégtekézni is. Színesítheti a téli vendégek programját a hótalpas túrázás, sítúrázás, illetve lovas szános kirándulások.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Turracherhof csillagcsillagcsillagcsillag
Pályaszállás Turracher Höhén, közvetlenül a gyerekpályák és liftek mellett. Kétágyas, valamint családi szobáihoz félpanziós ellátás jár. Wellness oázis gőzfürdővel, finn szaunával, fényterápiás szaunával, infrakabinnal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.