Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Válaszd nyáron a legszebb panorámák országát!

2014.04.07. sielok.hu

Svájc: gyönyörű és drága, ezt mindenki tudja. Nem lehet véletlen, hogy ennek ellenére is évente több mint 30.000 magyar utazik ebbe a csodaszép országba hogy meghódítsa a lélegzetelállító csúcsokat, hogy sétáljon a hangulatos, autómentes városokban és hogy friss levegőn pihenhessen.
Jungfraubahn
Jungfraubahn
A svájci hegyek lenyűgöző kilátást kínálnak. Sokszor már útközben is olyan látvány tárul elénk, mintha a csúcsra értünk volna. Ezért választotta a Svájc Turizmus 2014-es nyári témájának a panorámát. Svájcot valódi szabadidős paradicsommá varázsolja a túraútvonalak 60.000 km-t meghaladó hálózata, a 15.000 kilométernyi kerékpárút, az álomszép tavakat és folyókat bejáró kenuútjai. A trendi "Mobilitás emberi erővel" program a saját izomerővel megszerzett élmény nagyszerűségét hirdeti. De mindehhez rendszerre van szükség: a gondozott útvonalak Svájcot az aktivitás országává varázsolják, és páratlan élményekkel frissíti fel az utazót a káprázatos hegycsúcsoktól a könnyű lankákon át az ősi falvakig és a történelmi városokig.
A Jungfraura is vasút visz fel!
A Jungfraura is vasút visz fel!

Szép kilátást ígérő hegyi élmények:

  • A több háromezres csúccsal körülölelt Diavolezza (2978 méter) a Pers-gleccser és a Morterartsch felett

  • Kelet-Svájcban a Säntisbahn az Alpstein szabdalt hegyvidékén vezet keresztül. A 2502 méteres csúcsról lélegzetelállító kilátás tárul elénk a Fekete-erdőtől, a nagy Bündneren, Glarneren és Berneren át egészen a Vogézekig.

  • 2132 méteres magasságával a Pilátus őrködik a Luzern-Vierwaldstättersee régió felett. Tiszta napokon 73 alpesi csúcs látható innen. Aki a leglátványosabb utat be is akarja járni, az válassza "Arany Körutazást".

  • A Schilthorn 2970 méterével a legmagasabb csúcs a Berni-Alpokban, tetejéről páratlan panoráma tárul elénk. Egyébiránt itt interaktív kiállítás kalauzol el James Bond világába.
Az egyik híd a sok közül a Gleccser Expressz vonalán
Az egyik híd a sok közül a Gleccser Expressz vonalán

"Panorámautazások"

Svájc legszebb kilátóhelyei vonattal, busszal, hajóval.
  • A Rajnai-hasadék az egyik legvonzóbb megálló a Gleccser Expressz panoráma útvonalán, amely St. Moritztól 291 hídon át vezet Zermattig, a Matterhorn lábáig.

  • A Bernina Expressz végigjárja az Alpok legmagasabban vezető vasútvonalát, s mellette található az Albula Vasútmúzeum, mely szintén várja érdeklődő látogatóit.

  • Reggel a színtiszta hagyomány élménye a Luzern–Vierwaldstättersee régióban, esti séta Montreaux pálmái alatt a Genfi-tó partján – mindez valóra válhat az Golden Pass Line igénybevételével.

  • A Wilhelm Tell Express vasút élményekben gazdag útvonala elvezet a világ első forgatható panorámakabinos pályájához, amely Tiltre vezet, az örök jég és hó birodalmába.
A Swiss Pass kedvezményes bérlet érvényes mind a tíz panoráma útvonalra. Ezen felül belépésre jogosít 470 múzeumba, továbbá 50% engedményt kapunk a legtöbb hegyi vasút igénybevétele esetén. 2014-es specialitás: a Swiss Peak Pass-szal további nyolc hegycsúcsot fedezhetünk fel egyes magán vasútvonalak igénybe vételével.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.