Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Burton: egy legendás snowboardmárka története

2014.04.08. Kapecska László

Az ismert BURTON snowboard márka egyesíti a családi vállalkozás és a karizmatikus névadó példáját. A Burton Snowboard felhelyezte Vermont államot a snowboard világtérképére.
Jake Burton Carpenter 1977-ben, 23 évesen alapította a Burton Snowboardot és a vermonti Londonberryben a világ legelső snowboard gyárát, de rövid időn belül száz ezer dollár adósságot halmozott fel. Snowboardot tervezni viszont nagyon tudott - rendkívül kreatív volt, folyton tanult és fejlesztett.
Felesége, Donna elkezdett németül tanulni, és hamarosan megnyitották első európai üzletüket Innsbruckban. 1995-ben megjelentek Japánban, ahol abban az évben robbanásszerűen indult be az üzlet. Újabb lökést adott a cégnek, hogy 1998-ban Naganoban a snowboard debütált a téli olimpia programján, négy évvel később pedig, hazai pályán, Salt Lake City-ben már két aranyat és egy bronzot nyertek a Burton riderek.
Ma becslések szerint a snowboard piac 40%-át uralják, 5000 üzletük van a világban és olyan legendák és bajnokok csúsznak Burton deszkákkal, mint Terje Haakonsen, Jussi Oksanen vagy Shaun White.

Palmerhez hasonlóan a Burtonnél is sokáig az alapító volt a vezér, de aztán 2004 végén Jake úgy döntött, hogy a vezérigazgatói titulust átadja Laurent Potdevin francia üzletembernek, és magának megtartja az igazgatótanács elnöke és az alapító titulust. Azóta ideje nagy részét azzal tölti, hogy a most már Burlingtonban (szintén Vermont állam) lévő Burton-gyárban fejleszt, tesztel és a családjával járja a világot, szörfözve, snowboardozva, és közben a Burton deszkákat reklámozza.

Forrás: Símánia
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.