Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Holmenkol - Tisztítás felsőfokon

2016.12.01. 2020.02.12. Szegő Attila | frissítve: 2020.02.12.

A Holmenkol már 90 éve a síelők szolgálatában áll. Waxait, tisztító szereit kiváló minősége és egyedülálló tulajdonságaiért sokan kedvelik. A Holmenkol 10 évvel ezelőtt az eddig megszerzett, hóval kapcsolatos szakmai tudását átültette ruházatra (ruha, cipő).
A síruházatok és technikai ruházatok, kabátok, nadrágok, aláöltözetek, pulóverek mind speciális anyagból készülnek, ezért sok esetben a hagyományos mosószerek hatástalanok, vagy károsak a ruhákra. A hagyományos mosószerek, öblítők rontják a lélegző membránok fizikai tulajdonságait, valamint nem távolítják el hatékonyan a baktériumokat és ezért büdös marad a ruha.

A megfelelő tisztításhoz ismerni kell a technikai ruházatok felépítését. Három különböző réteget kell megkülönböztetni: izzadságelvezető réteg, hőszigetelő réteg, víz- és szélálló réteg.
A technikai ruháknál az alsóruházat vezeti el az izzadságot, amit a szálak mikrobarázdált felületével oldanak meg.
A középső réteg szigetel, ahol a különböző rendszerek (toll, pehely, kapilláris töltőanyagok) levegőt zárnak magukba, és ez a levegőréteg adja a szigetelést.
A külső réteg víz és szél elleni védelmet jelenti.

A három rétegnek a test páráját is át kell engednie, miközben ellátja saját funkcióját. Ezeket a komplex rendszereket bonyolult és drága anyagokkal és technológiával oldják meg. (Gore-tex, Simpatex, Schoeller, eVent, Coolmax, Outlast, Thinsulate, Thermolite, PrimaLoft) Ezért a drága ruháknál fontos a megfelelő tisztítás, hogy ne tegyük tönkre és sokáig kiszolgáljanak minket.

A felsőbb vízzáró membrános rétegek tisztítása már régóta megoldott. A középső és alsó rétegek megfelelő tisztításával eddig keveset foglalkoztak és kisebb figyelmet kapott, pedig legalább olyan fontos, mint a külső héj. Az alsó réteg hajlamos a bebüdösödésre, mert 30 foknál melegebben nem lehet kimosni és így a baktériumok bent maradnak a szövetben. A megfelelő higiénia és tisztaság eléréséért szükség van a speciális mosószerekre.

Ezért fejlesztette ki a Holmenkol a technikai anyagokhoz tartozó tisztítószereit. A Holmenkol mosószereivel tisztított ruhák megőrzik színüket, vízálló és lélegző tulajdonságukat és elveszítik kellemetlen szagukat.

Milyen technikai tisztítószereket kínál a Holmenkol?

A technikai anyagok (Gore-tex, Simpatex, Schoeller, eVent, Coolmax, Outlast, Thinsulate, Thermolite, PrimaLoft) mosásához Textile washt kell használni.
A természetes anyagokhoz (pehely, selyem, gyapjú) a Natural washt.
Mivel a szennyeződések között lehet olaj, korom, vér, ezekhez már a Pre wash folttisztítóra van szükség. Így már a makacs foltok sem jelentenek akadályt.

Jó tudni: öblítőszert semmiképpen nem szabad használni!

A megfelelő mosás után hogyan óvhatjuk jobban a ruhánkat?

Megoldás az impregnálás!
A megfelelő impregnálás nem csak víz, hanem szennyeződés taszító is. Fontos, hogy a ruházat lélegzőképessége is megmaradjon impregnálás után. A Holmenkol nanotechnológiás impregnálószere stabil és homogén védőfilmet hoz létre az anyagon, és mellette a membránok is megőrzik lég- és páraáteresztő képességüket.
Jó tudni: kicsit még nyirkos felületre érdemes fújni a Textile Proofot, így jobban szétterül és kevesebb kell belőle. Száradás után érdemes még egyszer befújni vékonyan.

Lehetőség van arra is, hogy a mosási program után nem permetezéssel, hanem a mosógép öblítőtartályába helyezett impregnáló szerrel, a Wash Prooffal kezeljük a ruhát. Ez nem mosószer! Csak impregnál!

Jó tudni: A mosógéppel történő mosás és impregnálás előtt egy üres öblítőprogrammal ki kell mosni a gépből a mosószermaradékokat.

Jó tudni: Impregnálni mindig csak tiszta ruhát szabad.

A Hightech Prooffal mind textilt, mind bőrt lehet impregnálni.
Bőrcipők impregnálásához is többféle terméket készít a Holmenkol. Így a téli bakancsokat is megfelelően tudjuk ápolni.
A mosószereknél és impregnálóknál is átlátható rendszert és könnyű felhasználást tűzték ki célul. 2-3 féle anyaggal a ruhák tisztítása és impregnálása megoldható: technikai ruházathoz a Textile Wash, a természetes anyagokhoz a Natural Wash, impregnáláshoz a Textile Proof vagy a Wash Proof.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.