Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

5+5 tökéletes tanulóterep kezdőknek

2014.09.30. 2019.02.10. sielok.hu | frissítve: 2019.02.10.

Nem mindegy, hogy melyik síterepet választják azok, akik az első csúszásaikat készülnek megtenni. Alábbi cikkünk ebben próbál segíteni. Íme 5 hazai + 5 külföldi síterep, amit bátran ajánlunk minden tanuló síelőnek!
Tanulópálya köteles húzólifttel a Mátraszentistváni Síparkban
Tanulópálya köteles húzólifttel a Mátraszentistváni Síparkban

Öt hazai síterep

Kezdjük is a felsorolást a legjobb hazai síterepekkel. Válaszd a lakhelyedhez legközelebb lévő terepet és látogass el egy téli napon! Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Kékestető, Sátoraljaújhely. Mind abszolút alkalmas a kezdő síelők igényeinek kielégítésére: működik síiskola, vannak rövid húzóliftek, lankás kék pályák, a jegyárak és az oktatás pedig megfizethetők.

Donovaly, Szlovákia

Donovaly az egyik legnagyobb és legkedveltebb szlovák síterep, mely Budapestről mindössze 3 óra autózással elérhető! A gyerekek számára egy vidám és színes tanulóövezet áll rendelkezésre, ahol nem csak biztonságosan és egyszerűen, de szórakozva tanulhatnak síelni! Donovalyban ezen kívül sok rövidebb húzófelvonó is rendelkezésre áll, melyek a gyerekvilágból kikerülve illetve a felnőtteknek is tökéletes körülményeket biztosítanak a gyakorláshoz és a fokozatos előrelépésekhez!
Patty Ski Funpark - Donovaly - Szlovákia legnagyobb gyereksíparkja
Patty Ski Funpark - Donovaly - Szlovákia legnagyobb gyereksíparkja

Rogla, Szlovénia

Rogla a nyugati országrészben élőknek a legjobb választás lehet, autópályán 2-3 óra alatt megközelíthető, Budapesttől is csak 4 óra utazás. A 2017/18-as síszezonban Rogla 2 extra programmal készül a gyerekeknek: egy síiskolával minimum 6 éves gyerekeknek, akik aktívan szeretnék elsajátítani a síelés fortélyait, illetve egy új programmal: a "Törpe Síóvodával" 3-6 éves gyermekeknek, hogy megismertesse és megszerettesse a síelés élményét a picikkel.
A sípálya mellett, a hegyen és a völgyben egyaránt nagyszerű ár-érték arányú pályaszállások találhatóak, így itt egy hosszabb tartózkodás sem kerül vagyonokba!

Murau - Kreischberg, Ausztria

Kreischberg a magyar síelők kedvence, nem véletlenül. Jól megközelíthető síterep, kiváló adottságokkal, szinte mindig jó hóviszonyokkal, sok magyar síoktatóval. A középállomástól indulnak a kezdőknek való lankás pályák, a pályarendszer ezen része első osztályú tanulóterep. A kiválóan ratrakolt, széles kék pályákon az egész család együtt sízhet.
TVB Murau-Kreischberg | Fotó: ikarus.cc
TVB Murau-Kreischberg | Fotó: ikarus.cc

Riesneralm, Ausztria

Amennyire közkedvelt Murau, olyannyira titkos tippnek számít Riesneralm. Ezen az eldugott stájer síterepen építették meg az első ausztriai gyerek "síhintát". Egy hatalmas, 5 hektáros területen alakítottak ki összesen 5 gyerekfelvonót és gyerekpályát, és természetesen egy síiskola is működik itt. Jelenleg itt üzemel Ausztria leghosszabb, 176 méteres mozgójárdás felvonója.

Fanningberg, Ausztria

A Lungau régióban található kis Fanningberg síterepért megéri egy picit többet utazni (Budapesttől éppen 500 km). Ez a salzburgi síterep ugyanis egy valódi ékszeresdobozka, ahol nincs tömeg, széles és lankás pályái tökéletesek a kezdőknek, ugyanakkor olyan luxust is élvezhetünk, mint a fűtött, búrás ülőlift!
Széles, lankás pálya és buborékos ülőlift Fanningbergen - kezdőknek ideális
Széles, lankás pálya és buborékos ülőlift Fanningbergen - kezdőknek ideális
KOMMENTEK
Chopoker | 2014.10.02. 10:06
Donovaly tekintetében bátorkodnék egy-két kiegészítést tenni.

Ez a "gyerekpark" nem csak Szlovákiában a legnagyobb, hanem a tágabb környékünkön is, ráadásul a legszínvonalasabb park is egyben. Mindenképpen megérdemli azt a megjegyzést, hogy a vezetője egy magyar "srác", Botond, aki elég jól beleásta magát abba, hogy mire is van szüksége a kisgyerekes szülőknek és maguknak a gyerekeknek. Nagyon lényeges tudnivaló, hogy a PattySki-ben a vendégszeretet nem a megszokott..., hanem inkább "magyaros"! Ajánlom mindenki figyelmébe a weboldalukat: http://www.ho.hu/
...és aki nem hiszi, az járjon is utána! :-)
bouquetk | 2018.10.02. 14:36
Azért az, hogy Fanninbergen nincs tömeg barokkos túlzás. Pont a Sámson liftnél, (amelyik nem fűtött), szokott kisebb sor kialakulni, mert ez a központi induló hely.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
Szállástippek
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
6 db tágas, akadálymentes apartman összesen maximum 32 fő részére Mautendorf szívében, Grosseck sífelvonótól 1,5 km-re, ahová ingyenes síbusszal jutunk el. Kérésre reggelis ellátás is igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.