Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fischer: 90 éve a piacon

2014.09.15. Szegő Attila

Fischer: 90 éve a piacon Gondoltátok volna, hogy a Fischer már 90 éve gyárt sífelszereléseket? Ezt a kerek évfordulót új modellekkel és technikai újdonságokkal ünnepelte a cég. Egy új verseny platnival, új C-line karbon modellekkel és új extra könnyű túrasíkkel jubiláltak idén.

RC4 - a megbízható partner

A versenyléceknél visszaköszönnek a rég megszokott színkombinációk. A szlalom lécek fekete-sárga, míg a lesikló lécek világosszürke-sárga borítást kaptak. A jól bevált geometrián és szerkezeten nem változtattak. Az RC4 WC GS és RC Pro modellek viszont új platnit kaptak, a Race Booster rendszert.
Fischer RC4 Worldcup RC Pro Z13 Freeflex kötéssel
Fischer RC4 Worldcup RC Pro Z13 Freeflex kötéssel

Race Booster

A lényege, hogy a középső részen rögzített trapézra görgők segítségével fut fel a platni első és hátsó része. Agresszívabban reagál és kanyarban keményebben tart. Gyorsabban és kisebb sugárban lehet ívet húzni. Ezzel a megoldással szabadabban és pontosabb ívben tud meghajolni a sí, és határozottabban adja át a cipő felől érkező energiákat is.
A középső részt különböző fokokban készítik, amit az igényeknek megfelelően lehet cserélni.

Transalp: I have a dream

Mint minden sílécmárkánál, itt is előtérbe kerültek a sítúra felszerelések. Mivel a Fischernek komoly múltja van ebben, most jól odatették magukat és szuper léceket vonultatnak fel. A túraléceknek egy új generációját mutatják be, és ehhez egy új formát is; az Aeroshapeet. A Fischer túralécek követik a trendet és szélesebb verziókban készülnek; 80-tól 100-as méretig. Persze a verseny modell 65 mm széles maradt középen. A túralécek fontos tulajdonsága a súly, ezért egy új belső felépítést alkottak, hogy a szélesebb lécek is kellően könnyűek maradjanak. Ez az Air Tec. Verseny léce, az Alpattack 650g-ot, míg a Transalp 80-as 950g-ot nyom a mérlegen! Tavaly az összes túrasíje 1000 gramm felett volt.
Fischer Transalp 80 Ambition 10 kötéssel
Fischer Transalp 80 Ambition 10 kötéssel
Fischer Alpattack Tour Race kötéssel
Fischer Alpattack Tour Race kötéssel

Aeroshape



Ez a domború forma nem ismeretlen a Fischertől, korábban a 2000-es évek elején az RC4-es sorozatnál már jól bevált.
Jó ellenálló képessége van csavarodással szemben, jó súlyelosztása és légellenállása.

Air Tec

Kompromisszum-mentes könnyített famag, amely 25%-kal könnyebb, mint a hagyományos.
Az összepréselt faszerkezetből diagonálisan eltoltan bemarásokat készítenek, amitől könnyebb lesz a szerkezet, de kellően merev is marad.
Ezt a megoldást nem csak a túrasíknél, hanem az all mountain Motive sorozatnál a női modelleknél és a free vonalon is alkalmazzák.

C-Line - elegancia a sípályán

Idén teljesen új sorozattá vált, mert szakított azzal a hagyománnyal, hogy a meglévő modellekből készít karbon változatot. Az RC4 a Progressor a Hybrid és a My Style helyett négy új modellel tette teljessé a sorozatot.
  • President, a lesikló specialista
  • Tribune, kezelt pályára rövid és középhosszú ívekhez
  • Pioneer, a rövid lendületek úttörője
  • Divine, a sportos hölgyek számára készített könnyű és stabil modell
Fischer C-Line President Z13 Racetrack kötéssel
Fischer C-Line President Z13 Racetrack kötéssel
A Hybrid léceket idén csak 3 modell képviseli. Az all mountan Motive sorozat a fentebb említett új belső Air Tec magra épül. Így a szélesebb forma nem válik hátránnyá a súly terén.

A női pályasíkről lekerült a My Style összefoglaló név. Az all mountain lécei viszont maradtak a Koa elnevezésnél. A női top léc az Ivory, amely a Trinityhez képest egy titánlappal erősebb.
Fischer Ivory Powertrack W10 Powerrai kötéssel
Fischer Ivory Powertrack W10 Powerrai kötéssel
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.