Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szőcs Emőke nagy menete az IBU Kupán

2014.12.19. Magyar Sí Szövetség

Szőcs Emőke nagy menete az IBU Kupán Szőcs Emőke olimpikon biatlon versenyző nagyszerűen kezdte a 2014/2015-ös szezont. Bár a hóhiány nagy mértéken megnehezítette felkészülését, a Szövetség sportágfejlesztési erőfeszítései máris megtérülni látszanak.
Biatlonosunk nagyszerű teljesítménnyel szerezte meg az előkelő 22. helyet a majd’ 100 fős mezőnyben az ausztriai Obertilliach-ban megrendezett IBU Kupa sprint számában. A kiemelkedő helyezésénél még nagyobb siker, hogy csak egy lövőhibával volt, s 3,8%-os teljesítménnyel futotta le a pályát és az ellenfelek nagy többségét.

Már a szezon első versenyén is biztató volt Szőcs Emőke szereplése, amikor Beitostolenben, a teljes világkupa mezőny társaságában 10,1 % -os teljesítménnyel a 58. lett. Versenyzése akkor is sejteni engedte, hogy a felkészülése jól sikerült, jó formában vágott neki a szezonnak, s a csapat új edzője az osztrák Franz Weber. Azzal, hogy a keddi versenyen mindössze 3,8%-kal maradt el a győztes időtől, bizonyítja, egyre közelebb kerül az élbolyhoz. Lőhiba nélkül egy kiváló futóeredménnyel van esélye arra, hogy akár a legjobb 10-ben végezzen.
Szőcs Emőke jó teljesítménye annak is köszönhető, hogy az állami támogatásból idén egy komolyabb edzői-technikai csapatot biztosíthatott számára a szövetség, és ez nagyban segíti az edzéseket és szaktudásukkal hozzájárulnak a sportoló sikeres szerepléséhez. Ha a megkezdett programok bővülhetnek, s hosszabb távon is tervezhetővé válik a felkészülés, a biatlon sportágban is számítani lehet nemzetközileg is kiugró eredményekre.

„Ez egy nagyon jó nap volt nekem. Ma korábban mentem ki a pályára, hogy a fiúkat biztatni tudjam a versenyen. Ez jó volt arra is, hogy a verseny taktikai részét jobban rögzítsem magamban, vagyis, hogy a pályán hogyan kell mennem ahhoz, hogy a legoptimálisabban használjam ki minden részét” – nyilatkozta Emőke a verseny után.

„A verseny előtt Zsolttal és Franz-cal (edzők) is beszélgettünk, biztattak, és arra kértek, hogy higgyem el magamról, hogy a lőtéren is tudok nagyot mutatni. Kicsit féltem is attól, hogy ők jobban bíznak bennem, mint én önmagamban. Örülök az új lehetőségeknek. Az obertilliachi pálya, a nehezek közé tartozik. Elég komoly szintkülönbségek vannak, de általában nekem a nehéz pályákon sokkal jobb a futó időm, ez ma sem volt másként. Picit a kelleténél idegesebb voltam a rajt előtt, de reméltem, hogy pozitív hatása lesz, és így is történt. A rajt után már nem kellett gondolkodni sok dolgon, csak azon, hogy haladni kell, még pedig nagyon gyorsan… Az első lövészetemnél hibáztam egyet, azt is tudtam, hogy hova ment a hiba, amit később Franz Weber, az edzőm is igazolt. Tudtam, hogy a futó időm nagyon jó, és az egy hiba ellenére jó az eredményem. Számomra a nagy kihívás mindig az álló lövészet, ma ez tökéletesre sikerült. Harcoltam az utolsó centiméterig és ez lett az eredmény.

Elmondhatom, hogy egyre jobb a csapatunk, segítjük egymást és így tudunk jó eredményeket is produkálni. Na és nem utolsó sorban, a híres BFH szurkolói csapat 4 tagja itt volt és buzdít minket, ami nagyon jó érzés. Mindig jó látni a magyar zászlót, nekem erőt ad. Köszönöm mindenkinek, aki hozzátett az eredményemhez, ez nem csak az én érdemem. Csapatban az erő!” A biatlon csapat férfi tagjai – Gombos Károly és Bánszky Bence a rendkívül népes mezőny második felében végeztek, az első kupafordulóhoz képest javuló lövőeredménnyel. A szövetség vezetése reméli, hogy a sportágfejlesztési programok hatása már az idei szezonban megmutatkoznak.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.