Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Freeride a francia Alpokban a Helly Hansen H2Flow-val

2015.01.27.

Freeride a francia Alpokban a Helly Hansen H2Flow-val Aurelien Ducroz a világ egyik első számú freerider síelője, a norvég Helly Hansen márka hivatalos nagykövete. Expedíciókban vesz részt, dokumentumfilmeket forgat, a legszélsőségesebb helyzetekkel és időjárási körülményekkel szembesül nap, mint nap.
Most éppen Seb Michaud, a freeriding egyik élő legendájával and Stéphane Dan, chamonix-i hegyi túravezetővel az Aiguille du Chardonnet déli hágóján talált egy útvonalat, ahol most először mindhárman együtt siklanak le fejkamerával felszerelkezve. Az út már felfelé se volt egyszerű: az Argentière gleccseren keresztül több, mint 3 órán át másztak, hogy elérjék a startpontot, az Aiguille-t, ahonnan egy 400 méteres, vízmosással nehezített lejtőn siklottak le.

A síelés sajátossága, hogy az edzés intenzitása folyamatosan változik. Lesiklás közben energiára van szükség, az aktív mozgásnak köszönhetően kimelegszünk. A síliften van idő egy kicsit kifújni magunkat, miközben a testhőmérsékletünk is elkezd visszaállni a normálisra, hidegebb időben pedig fázni kezdünk.

A Helly Hansen H2Flow technológiája erre a kihívásra ad választ. Az Aurelien által is viselt síkabátban a pozitív és a negatív terek váltakozásának köszönhetően a síelők képesek önmaguk szabályozni a testhőmérsékletüket, mivel a Flow rendszer egy szigetelő, egy ventilációs és egy lélegző-vízálló réteg kombinációjából áll. A rendszer lelke egy polár filcréteg, amelyre 4-5 cm-es lyukakat ütöttek, ezek belső ventilációs teret eredményeznek és a kabát szellőzőinek nyitásakor felgyorsítják a szellőzés folyamatát. Ezzel a megoldással sokkal kényelmesebbé válik a ruha viselete, még aktív sportolás esetén is.

Most Te is kipróbálhatod bármelyik Helly Hansen síkabátot a Mátraszentistváni síparkban; idéntől ugyanis ez a helyszín is része lett a SKI FREE programnak!

Ha vásárolsz egy SKI FREE címkével ellátott Helly Hansen síkabátot, egynapos belépő jár mellé, amivel máris kipróbálhatod, hogyan teljesít az új kabát a lejtőkön. Ha pedig szerencséd van, még megvásárolni se kell a kabátot, csak figyeld a sielők.hu Facebook oldalát, ahol még jelentkezünk egy nyereményjátékkal az idei szezonban!
Helly Hansen H2 Flow Supreme Jacket
Helly Hansen H2 Flow Supreme Jacket

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.