Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

The North Face Reel Rock Fesztivál újra Budapesten

2011.10.28. 2011.11.14. Kollmann András | frissítve: 2011.11.14.

The North Face Reel Rock Fesztivál újra Budapesten 2011. november 16-án és 17-én zajlik a Corvin moziban az év talán legizgalmasabb filmfesztiválja a The North Face Reel Rock Fesztivál. Mindkét este a világ legnívósabb extrémsport filmjeivel találkozhatunk. A kínálatban sziklamászás, snowboard, sí, slackline, siklóernyő, speedride és bázisugrás szerepel.
Időpont: 2011. november 16-17.
Helyszín: Corvin mozi
Jegyár: 1.000 Ft / filmblokk

A fesztivál különös fűszere a helyszín - a Corvin mozi kimagasló minőségű projektorai és hangtechnikája a 3D filmek vetítésére hivatott, úgyhogy ezek a látványos extrémsport filmek szinte leugranak majd a vászonról!

A fesztivál egyik húzófilmje a Hanuman Airlines. Ez egy nepáli siklóernyős pilóta és egy nagypályás hegymászó serpa kalandját mutatja be. Hőseink nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint a Mount Everestet. Innen akartak lerepülni kétszemélyes siklóernyővel. Megcsinálták. A harminc perces film a nepáliak szemével láttatja a Himaláját.

A THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL brutálisan jó snowboard és sí filmeket kínál. A többszörös snowboard freeride világbajnokról, Xavier de La Rue-ről készült a This is my Winter . A Retallack című filmben pedig a többszörös X-Games győztes Tanner Hall-t láthatjuk síelni olyan porhóban, aminek láttán az ember azonnal csatolná a sílécét.

A fesztiválnak magyar vonatkozása is van! A PlayGravity 2 című filmben a két magyar siklóernyős szupersztár, Takáts Pál és Kézi Gábor a világon először kivitelezik az infinity tumbling manővert tandem siklóernyővel. Emellett lesz egy extrémsportolók és természetvédők együttműködését bemutató film, ahol ázsiai keselyűket mentenek a Flight for Survival moziban.

A filmek mellett, hogy a fesztivál még érdekesebb legyen, egy Magyarországon még ismeretlen sportág, a slackline mutatkozik be! A Corvin mozi aulájában rendezik az első hazai versenyt! A másik sportesemény pedig a Mozgásvilág-T-Rock húzódzkodó verseny. Aki itt nyer, egy kabáttal lesz gazdagabb.

Már csak azért is érdemes eljönni a The North Face Reel Rock Fesztiválra, mert a mozijeggyel a Mountex üzletekben ajándék téli szájvédőkrémet kapsz, a Trek and Travel üzletben pedig -25%-os kedvezményt adnak- ha bemutatod a Corvinos jegyet!

PROGRAM - NOVEMBER 16.

18.00-18.50 Gibbon slackline verseny, mozi aula

19.00 Kabos terem - Reel Rock Boulder and Slack

  • Sketchy Andy - slackline
    Egy őrült slackline (kötéltánc) nagymester kalandjai. A szaltó csak a belépő.

  • Obe and Ashima - boulder
    Egy kilenc éves világklasszis kiscsajt egy nagymester okít.

  • Project down wall - nagyfal+sportmászás
    Tommy Caldwell az El Capitanon villant hardcore utat. A legkönnyebb hosz 5.13 (8+).í/li>

19.00 Jávor terem - Reel Rock Air 1

  • Hanuman Airlines - siklóernyő, Mount Everest
    Egy tehetséges nepáli siklóernyős pilóta, Sanubabu és egy nagypályás serpa, Lapka elhatározták, hogy tandemernyővel lerepülnek a Mount Everest csúcsáról. Megcsinálták. Hihetetlen film.
A Hanuman Airlines előzetese
  • Coloured Sky - siklóernyő, acro
    Siklóernyőzés a Pireneusokban lévő Organyán. Bár vannak benne brutál akciók ez a film attól szép, hogy más, mint az összes többi siklóernyős action film.

20.00-20.40 Mozgásvilág T-rock húzódzkodó verseny

20.45 Kabos terem - Reel Rock Big Wall & Ice Ice Baby

  • Ice Revolution - jégmászás
    Jégmászás Kanadában egy 100 méteres vízesés mellett. A vízpermet a sziklára fagy, ezen nyomja Will Gadd.

  • Race for Nose - nagyfal, speed
    Sebességi mászás az El Capitanon. Dean Potter most ejtőernyő nélkül mászik 1200 métert 2 óra alatt.

  • Cold - expedíciós mászás, 8000-es
    A Pakisztánban lévő nyolcezresek eddig ellenálltak a téli expedícióknak. Simone Moro és Denis Urubko odamentek és -50°C-ban megmászták a Gashebrum II-t.

20.45 Jávor terem - Reel Rock Air 2

  • PlayGravity 2 - crossover extrémsport
    A Play gravity sorozat alapjaiban formálta át az extrémsport filmezést. Ebben a filmben minden benne van - snowboard és speedride, bázisugrás, kitesurf, hullámlovaglás valamint a két magyar siklóernyős világsztár, Takáts Pál és Kézi Gábor először nyomnak infinity tumblingot tandem siklóernyővel.

22.00 Kabos terem - Reel Rock Baffin

  • Asgard project - nagyfalmászás, Baffin
    Egy mindent vivő sziklamászófilm a Baffin szigetekről. Vér verejték és könny by Leo Hulding. Egy elsőmegmászás története a sarkkörön túl.

22.00 Jávor terem - Reel Rock Air 3

  • Flight for Survival - siklóernyő+természetvédelem
    Igazi csemege azoknak, akik máshonnan akarják látni a Himaláját. Ez a film az ázsiai keselyűpopuláció szemszögéből mutatja meg ezt a világot. Egy elkötelezett siklóernyős tandemrepüléssel próbálja a világgal megkedveltetni ezt a nem annyira vonzó fajt.
PROGRAM - NOVEMBER 17.

19.00 Kabos terem - Reel Rock Freeride Ski&Snowboard

  • Azadi - freeride sí és snowboard
Az Azadi előzetese
  • This is my Winter (Timeline) - freeride snowboard
    Xavier de La Rue francia snowboard-isten már annyiszor megnyerte a world freeride tourt hogy már talán ő maga is unja. Ebben a filmjében új kihívásokat keres. Guido Perrini operatőrsztár a garancia arra, hogy igazán szép képeket látunk majd.

19.00 Jávor terem - Reel Rock Mix

  • Hanuman Airlines - siklóernyő, Mount Everest

  • Free Radicals - The Sunny Side - freeski/freeride
    Hárdkór skandináv sícsapat világ körüli útra indul, hogy megússzák a hosszú és sötét sarki éjszakát. Zermett, Cortina, Alaszka de van még Görögország is no meg a freeride aranybánya La Grave is.

20.30 Kabos terem - Reel Rock Hit The Road

  • One for the Road - freeski és freeride
    Amint ez a mozi elkezdődik, nyomban a lábunk alatt érezzük azt a száraz és ritka porhavat, ami az amerikai Sziklás-hegységre jellemző. Country szagú karcos western, őrült freeskierekkel. Mintha Johnny Cash narrálná.

20.30 Jávor terem - Reel Rock Petzl Rock + Machine

  • Petzl Rock Trip - sziklamászás
    Jilotepec egy isteni mászóhely hely Mexikóban. Az 1960-években fedezték fel ám feledésbe merült egészen addig amíg a Petzl csapat oda nem ment.

  • Tuzgle - boulder és sziklamászás
    Egy vulkán Argentínában, benn a sivatag közepében. Néhány mászó pedig a hely érintetlensége miatt odamegy.

  • The Swiss Machine - alpesi mászás
    A svájci Ueli Steck elsősorban kombinált mászásairól valamint sebességi rekordjairól híres. Megnézzük hogyan edz és a modern alpinizmus ideológiáját is összefoglalja.

21.45 Kabos terem - Reel Rock Tanner Hall

  • Retallack - sí
    Tanner Hall már annyiszor nyerte meg freeski kategóriában a sportág olimpiájának számító X-Gamest, hogy már nem tudja is tudja megszámolni. Ennek ellenére töretlen lelkesedéssel csúszik parkban és az Isten háta mögötti lejtőkön.

21.45 Jávor terem

  • Mount St Elias - síalpin, azoknak akik nem látták tavaly
    Két osztrák és egy amerikai síalpinista heroikus küzdelme az elemekkel az Alaszkában lévő Mount St.Elias hegyen. Bár a csúcs "csak" 5489 méter magas, megmászása kemény küldetés. Húzósabb, mint pár nyolcezres.
Mount St. Elias előzetese
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.