Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A friss porhó kemény drog!

The North Face Reel Rock Filmfesztivál Budapesten

2010.11.25. sielok.hu

A friss porhó kemény drog! December 8-9-én zajlik a budapesti Toldi moziban a THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL. A programban néhány igazán különleges sí és snowbaord film is szerepel, mint a TEN és a Mount St. Elias, az utóbbi évek leglátványosabb síelő filmje, ami számtalan díjat söpört be.
A friss porhó kemény drog: ha egyszer megízleled, sosem akarsz többé pályán síelni – mondja a TEN - a cameraman's tale című filmben Nicolas Falquet. A fiatalember a napjainkban hódító freeski jelenség egyik alapítója. A 35 perces filmen felvonulnak a pályán kívüli sí és snowboard legnagyobb alakjai. Nem csak csúszni látjuk a többszörös snowboard freeride világbajnok Xavier de la Rue-t, hanem átélhetünk egy két nem mindennapi kalandot. „Két km hosszan vitt a hó, csúsztam 1200 m szintet és 2 óra múlva a kórházban ébredtem fel. A sisakom fojtogatott, tele volt hóval a szám, de az air bages hátizsáknak köszönhetően egy 6 m-es hókupac tetején landoltam” – mondja Xavier egy lavinabaleset kapcsán. A mozi másik főszereplője Henrik Windstedt, ő a legjobb pályán kívüli síző. A TEN alkotója, Guido Perrini a világ első számú freeride operatőre. A TEN az utóbbi 10 évben forgatott kedvenc jeleneteiből állt össze.
Vetítés: 2010. december 9-én 19:00 órakor a Toldi Moziban

A fesztivál másik nagy dobása Mount St. Elias. Ez az utóbbi évek leglátványosabb síelő filmje. Számtalan díjat söpört be. Két osztrák és egy amerikai síalpinista heroikus küzdelmét mutatja be, amint az elemekkel küzdenek az Alaszkában lévő Mount St.Elias hegyen. Bár a csúcs "csak" 5489 méter magas, megmászása kemény küldetés. A sarkkörön vagyunk, ahol amúgy sem baráti az időjárás, pláne nagy magasságban. Axel Naglich, Peter Resmann és John Johston célja hogy a csúcsról a tengerszintig síeljenek. Ezen a hegyen lehet beadni a legnagyobb csúszást - ezt angolul biggest ski descentnek mondják. Az előbb említett uraknak nem jön össze a kaland. Két részletben csússzák meg az 5489 métert. A trió 2007-ben májusában nem tudott feljutni a csúcsra, de azért 4500 méterről lecsúsztak a tengerig. Augusztusban aztán visszatértek, borzalmas körülmények közt felmásztak a hegy tetejére és lesíeltek addig amíg lehetett. A film átismételi, kik és hogyan próbálkoztak a heggyel illetve a kísérletek során hányan vesztek oda.
Vetítés: 2010. december 9-én 20.30 órakor a Toldi Moziban A vetített filmekről további információk itt olvashatók.
A fesztivál video promója
Mount St. Elias előzetese
KOMMENTEK
Koty | 2010.11.26. 19:16
Én az első "szippantás" után rögtön függő lettem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.