Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitűnő minőségű webkamerák az olasz terepeken

2005.11.03. Bata Attila

Minden külföldi és szerencsére már belföldi síelést megelőz egy kötelező kérdés: milyen a hó a hegyekben?
Az olasz Adamello csoport által üzemeltetett  síterepeken (Presena gleccser, Tonale) már nagyon jó minőségű webkamera képeket  láthatunk.
Az olasz Adamello csoport által üzemeltetett síterepeken (Presena gleccser, Tonale) már nagyon jó minőségű webkamera képeket láthatunk.
Ilyenkor következik a már bevált és kifejezetten ilyen keresésekre kifejlesztett módszertan. Először is a hójelentések. Rengeteg olyan hójelentés van, amely biztosan tartalmazza a kiválasztott helyünket, akár több száz más hely társaságában. Túl sokat nem biztos, hogy érdemes ezekből megnézni, általában ahány hely, annyi érték.

Az már talán jobb ötletnek tűnik, hogy közvetlenül a síterep oldaláról tudjunk meg mindent az aktuális hóhelyzetről, de ez is becsapós. Tisztelet a kivételnek, de "papíron" gyakran nagyobb hó esik, mint amit látunk és ez is valahogy mindig kisebb mértékben olvad a weboldalon mint a valóságban.

Hála a webkameráknak, a nap bármelyik időszakában megnézhetjük, hogy mi a helyzet a kedvenc pályánkon. Az ember már csak ilyen, szereti saját szemével látni, még akkor is, ha csak annyi látható, hogy valami fehérlik a domboldalon. Sokan azért nem szeretik a kamerák képeit mert a kép minősége nem a legjobb. Talán ez a jövőben megváltozhat, néhány síterep már törekszik arra, hogy egyre jobb minőségű képeket mutasson.
Például az olasz Adamello csoport által üzemeltetett síterepeken (Presena gleccser, Tonale) már nagyon jó minőségű képeket láthatunk. A fentlátható webkamera kép mostanában készült és nagyításban a megszokottnál élesebb képet élvezhetünk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.