Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Toni Sailer, Kitzbühel leghíresebb lakosa 70 éves lett

2005.09.24. Bata Attila

Toni Sailer, Kitzbühel leghíresebb lakosa 70 éves lett Az osztrák Kitzbühel ezen a hétvégén ünnepli a leghíresebb lakosát, legalább is annak születésnapját. Toni Sailer, a helyi sílegenda 1935. november 17-én született a városban.

A helyiek azonban mindenképpen egy nagyszabású golfversennyel szerették volna emlékezetessé tenni az eseményt, amihez a novemberi időpont kicsit későinek tűnt. Ezért az angol királynőtől kölcsönözték a módszert, akit szintén inkább egy kellemesebb időjárással kecsegtető augusztusi napon köszöntenek mint az igazi születésnapján, amikor már zord idők járnak.

Szóval két napig áll a bál és zajlik a golfverseny, hol máshol mint a világ egyik legkultikusabb pályája, a Hahnenkamm mellett. A meghívottak listája igencsak illusztris, csak néhány név a hírességek közül: eljön a német futbalcsászár, Franz Beckenbauer, az autóversenyző Gerhard Berger, a közelmúlt sícsillagai Stephan Eberharter és Alberto Tomba, valamint a franciák saját bálványa Jean-Claude Killy.

Sailer 1946-ban kezdett el versenyezni és számos legendás teljesítmény fűződik a nevéhez. Pl. 1956-ban a cortinai olimpián újoncként három aranyat nyert, többször is előfordult, hogy ugyanabban az évben nyerni tudott a két legismertebb pályán, Kitzbühelben a Hahnenkamm és Wengenben a Lauberhorn versenyen. 1958-ig, visszavonulásáig, összesen 170 győzelmet aratott nagy versenyeken.

Többször választották az év sportolójának hazájában, sőt 1956-ban még a francia sportlap, a L´Equipe is az év sportolójának választotta. Visszavonulása óta is aktív életet folytat. 1986 óta ő tölti be a Hahnenkamm versenyigazgatói posztját, tagja a nemzetközi sí szövetség testületének is. Energiáját más területeken is próbálta hasznosítani. Összesen 25 filmben szerepelt és 18 lemezen működött közre. 1959 óta nyitott egy panziót Kitzbühelben.

Az egykori bádogos mesterember fényes karriert futott be, sőt a becenevét is a városnak köszönheti. A korabeli média egyszerűen csak a kitzbüheli fekete villámként emlegette (Der schwarze Blitz aus Kitz). Boldog születésnapot!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.